Anbar Hazır Beton Tesisi 1994 yılında kurulmuştur. Tesisin toplam alanı 7.560 m²'dir. Üretim kapasitesi yıllık 145.800 m³’tür.
Anbar Hazır Beton Tesisi
Ürün Çeşitleri
Anbar Hazır Beton Tesisi, inşaat endüstrisinin ihtiyaçlarına uygun 4 tip beton üretimi gerçekleştirmektedir.
Standart Beton
Standart beton, yapı sektöründe en yaygın olarak kullanılan yapı malzemelerinden biridir. Çimento, su, agrega ve kimyasal ve/veya mineral katkı malzemelerinin karışımından oluşan ilk başta plastik kıvamda olup şekil verilebilen ve zamanla katılaşarak şertleşen ve mukavemet kazanan bir yapı malzemesi olarak çeşitli inşaat projelerinde kullanılır. Standart beton; düşük maliyeti, yüksek dayanıklılığı ve kolay işlenebilirliği nedeniyle tercih edilir. Ayrıca, farklı agregaların kullanımıyla hafif, normal ve ağır beton üretimi, dozaj düzenlemesi ile farklı mukavemet sınıflarında, pigment kullanımı ile de renklendirme ve farklı dokulara sahip olabilen kullanım amacına yönelik beton üretimi seçenekleri de vardır.
Kendiliğinden Yerleşen Beton (KYB)
KYB, kendi ağırlığı ile hiçbir dış etkiye (vibrasyon, şişleme, vb.) maruz bırakılmasına gerek kalmadan kalıba yerleşerek tüm boşlukları doldurma ve segregasyona uğramadan çelik donatı elemanlarının arasından geçme özelliğine sahip olan betondur. İşçilikten ve zamandan tasarruf sağlayan, çimento dozajı yüksek ve su miktarı düşük olan bu betonda kullanılan yüksek performanslı beton katkıları sayesinde kendiliğinden yerleşen akış gücü yüksek bir beton halini alır.
Lifli Beton
Lifli beton; çimento, agrega ve çoğunlukla süreksiz liflerin su ile karıştırılmasıyla meydana gelen beton olarak tanımlanmaktadır.
Çelik, polipropilen, karbon ve alkali dirençli cam lifler vb ile homojen şekilde üretilen lifli betonlarda, beton içerisinde oluşan çatlaklar önlenmekte ve çatlakların beton içerisinde ilerlemesi yavaşlatılarak betonun daha dayanıklı hale getirilmesi sağlanmaktadır. Bu özelliği sayesinde betonarme kazık, yol ve hava alanları, su boruları, genel olarak büyük fabrika inşaatlarının döşeme betonlarında ve prefabrike yapı elemanları üretiminde lifli betonların tercih edilmesinin sebebi lifli betonun özellikle çekme ve eğilme dayanımını artıran faktörler darbe etkisine karşı dayanıklılığının artmasıdır.
Şap
Şap, zeminlerin düzleştirilmesi ve düzleştirilmesi için kullanılan bir yapı malzemesidir. Çimento, kum ve su karışımından oluşur ve betonun biraz daha ince bir karışımıdır. Zeminin yükseklik farklılıklarını düzleştirmek, düz bir yüzey oluşturmak için kullanılır.
Akreditasyon ve Belgeler
Ferçim, ulusal ve uluslararası standartlara uygun olarak akredite edilmiş laboratuvarlarda test yaptırarak, kalite yönetim sistemleri için belgelendirme süreçlerini gerçekleştirerek ve çevre yönetim standartlarına uygun hareket ederek sektörün kalitesinin artmasına ve sürdürülebilirliğinin sağlanmasına önemli katkılarda bulunmaktadır.